Székhelyszolgáltató presztizse, igénybevevő imázsa

E havi írásunkban két témával foglalkozunk, melyeknek látszólag nincs direkt kapcsolata egymással.  Azonban ha jól belegondolunk, ha a székhelyszolgáltatónknak van presztizse, akkor az nekünk, a szolgáltatás igénybevevőinek az imázsából is következik. De ez fordítva is igaz, ha a székhelyszolgáltatónknak van presztizse, akkor nekünk is könnyebb imázst építeni magunknak.

Előző havi bejegyzésünkben tértünk ki arra, hogy nem a sok cég képviselete határozza meg, hogy kit válasszunk. Ott is megállapítottuk, hogy nem a képviselt cégek száma határozza meg a székhelyszolgáltató jóságát, számunkra megfelelőségét. Ismét kitérek a minőségre, illetve a szolgáltatásokra. most elsődlegesen a szolgáltatásokra.

A székhelyszolgáltató azon felül, hogy kiszolgál bennünket állandó jelenlétével, postai átvétellel, értesítéssel, tájékoztatással, sok egyéb szolgáltatással biztosítani tudja mindazt, amikor azt érezhetjük –töredék működési költséggel-, hogy saját irodánkban vagyunk. Ilyen a tárgyaló alkalmankénti igénybe vételi lehetősége, ahol például vendégül láthatjuk kulturált, irodai környezetben partnereinket. Szükség esetén kávé, üdítő, aprósütemény kiszolgálással is. Sokat számít ilyenkor:

  • a könnyű megközelíthetőség,
  • a díjmentes parkolási lehetőség, valamint
  • az irodai környezet.

A tárgyaló bérlése lehetőséget ad nagyobb (akár kis létszámú, akár 30 fős) összejövetelre is. Bemutató, ismertető lehetőséget is biztosít, mivel professzionálisan felszerelt. Vendégeit recepciónkon tudjuk fogadni, a lebonyolításhoz rendelkezésre áll flip-chart, projektor, vetítővászon, WI-FI csatlakozási lehetőség. Lehetőség van fénymásolásra, szkennelésre. A tárgyalóink is a saját szabadalmi mintaoltalmunk által védett MEDITHERM mennyezetfűtési-hűtési rendszerrel a legegészségesebb módon „klimatizáltak”. Úgy gondolom, hogy például mindez mind a székhelyszolgáltatást igénybe vevőnek az imázsát, mind a székhelyszolgáltatónak presztizsét kellőképpen alátámasztja. S mindezt nem egy rideg sokemeletes irodaházban, hanem „családias” környezetben. Ezt a szolgáltatásunkat külsősöknek is ajánljuk, egyre többen veszik igénybe. Nekik azért jó, mert gyakorlatilag órákra veszik csak igénybe a szolgáltatást, s ez lényegesen gazdaságosabb, mint ha fenntartanának, bérelnének egy irodát, tárgyalót, szolgáltatások nélkül.

Hallottam már, hogy vállalkozók attól félnek, hogy ha székhelyszolgáltatóval szerződnek, akkor őket hátrébb sorolják, mert nincs „saját” postacímük, illetve a székhelyükön nincs hátterük. Tapasztalatból mondom, hogy ez nem így van! Egy székhelyszolgáltatást igénybevevő vállalkozó éppen úgy lehet sikeres, mint aki más ingatlanban, esetleg lakásában tartja a székhelyét. Több példát is tudok erre felhozni:

  • Érdekli Önt az, hogy a giroszosnak hol van a székhelye? Nem az a fontos, hogy finom elemózsiát kapjon tőle megfelelő kiszolgálással?
  • Van olyan szerződött partnerünk, aki rendszeresen él a székhelyszolgáltató által nyújtott lehetőségekkel, nálunk kezdte három éve a vállalkozását, s ma az egyik legnagyobb beszállítója komoly cégeknek. Sajnos adatvédelmi szempontokat figyelembe véve bővebben nem fejthetem ki a fejlődését (ahogy írtam azt 2023. áprilisban ugyanitt), pedig iskolapéldaként lehetne őt említeni.
  • Nem többre tartja Ön azt a könyvelőt, aki nem a lakásának a kisszobájában fogadja Önt, hanem kulturált irodai környezetben tárgyal Önnel úgy, hogy közben a cégtáblája is kifüggesztett az épület homlokzatán?

És még sorolhatnám!

Végül elmesélnék egy régi történetet a nyolcvanas évek elejéről. A főfoglalkozásom mellett kiváltottam a kisipari tevékenységre jogosító igazolványt, az egyéni vállalkozás elődjét. Nem forgalmas utcában volt a családi házam, de azért kitettem a cégtáblám, hátha hoz megrendelőt. Akkoriban nem sok reklám állt egy kisiparos rendelkezésére. A tevékenység nehezen indult be, de szinte egyetlen megrendelőt sem a tábla kifüggesztése hozott. Először a környékemen indult be a szóbeszéd, majd egyre tágult a kör, mivel a megrendelőim elégedettek voltak a munkámmal, az utolérési lehetőségemmel. Ebből nőtt ki a mostani vállalkozásom is! Nyilván a mai lehetőségek sokat segítenek az érvényesülésben, ezért nyújtjuk mi is a maximális lehetőséget ebben a kérdésben, azonban az igazi vonzerő, érvényesülési lehetőség a megfelelő minőségű munkánk!

Az imázs megszerzéséről más szempontból olvashat a következő linkre kattintva: https://mersz.hu/hivatkozas/dj244paue_79

Következő bejegyzésünk címe: Iratőrzési cím